Siirry sisältöön

Kulkuyhteydet Saivaara Mökeille Kilpisjärvelle

Kilpisjärven kylä sijaitsee Enontekiön kunnassa, Käsivarren Lapin luoteiskulmalla, lähellä kolmen valtakunnan eli Suomen, Norjan ja Ruotsin rajapyykkiä.

Lentäen Kittilään tai Norjan Tromssaan

Kilpisjärvelle asti ei reittilennolla pääse. Lähin lentokenttä Suomen puolella sijaitsee Kittilässä, 280 km Kilpisjärveltä. Kittilän kentältä kulkee lentotaksi Kilpisjärvelle 3 kertaa viikossa. Lentotaksin aikataulut ja hintatiedot löytyvät KilpisTaxilta.

Tromssan lentokenttä Norjassa on 170 km etäisyydellä Kilpisjärvestä. KilpisTaxi järjestää tilauskuljetuksia Tromssasta.

Enontekiön kunnalla on oma lentokenttä (170 km Kilpisjärveltä), mutta toistaiseksi sinne ei saavu reittilentoja.

Bussillla Rovaniemeltä Kilpisjärvelle päivittäin

Kilpisjärvelle on päivittäinen bussiyhteys Rovaniemeltä ympäri vuoden. Bussi kulkee Kittilän ja Muonion kautta. Aikataulut ja hinnat löytyvät Matkahuollon sivuilta ja sieltä voi myös ostaa lipun.

Norjalainen Bussring-yhtiö kulkee Rovaniemen ja Tromssan väliä Kilpisjärven kautta, ei kuitenkaan vuoden ympäri vaan vilkkaimpien sesonkien aikana eli kesällä ja ruskan aikaan sekä joulukuun alusta maaliskuun loppuun. Aikataulut, hinnat ja lipunmyynti löytyvät The Arctic Route-sivustolta.

Junalla Kolariin tai Rovaniemelle

Lähin juna-asema on Kolarissa, 270 km Kilpisjärveltä, ja toinen on Rovaniemellä, 430 km päässä. Helsingistä Rovaniemelle kulkevalta yöjunalta voi jatkaa bussilla Kilpisjärvelle. Aikataulut ja hintatiedot löytyvät VR:n kotisivuilta.

Autoillen tai pyöräillen Kilpisjärvelle

Kilpisjärvi on Valtatie 21:n eli Revontulten reitin varrella.

Saivaara Mökit Kilpisjärvellä

Saivaara Mökkien vastaanotto on Harjuntiellä, kylän keskustan kupeessa. Lähin bussipysäkki on Kilpisjärven luontokeskuksen kohdalla 300 metrin päässä. Kyläkeskustaan, josta löytyvät kauppa, Alko, huoltoasema ja Matkahuolto, on matkaa 800 metriä.

Saivaara Mökeillä on pysäköintilaa ja lämmityspaikka autolle jokaisen mökin yhteydessä. Sähköauton voi ladata Kilpishallin yhteydessä olevilta latauspaikoilla. Sähköauton latausmahdollisuutta ei Saivaara Mökeillä ole.

Tervetuloa lomailemaan Saivaara Mökeille
Lapin komeimpiin tunturimaisemiin!