Siirry sisältöön

Kilpisjärvi, kahdeksan vuodenajan lomakohde

Kilpisjärvi, kahdeksan vuodenajan lomakohde

Kahdeksan vuodenaikaa - poimi omasi ja vietä lomasi Saivaara Mökeillä Kilpisjärvellä

Käsivarren Lapissa elämää rytmittävät alati vaihtuvat vuodenajat. Tekemistä ja näkemistä Kilpisjärvellä on runsain mitoin koko vuodelle.

Yötöntä yötä ja ruskan riemua Kilpisjärvellä

Kesä Kilpisjärvellä lähtee käyntiin juhannuksen tienoilla, kun luonto puhkeaa kukkaan. Yötöntä yötä riittää heinäkuun loppupuolelle. Syyskesä saapuu elokuussa ja tuo tarjolle hillasadon, pimenevät illat ja ensimmäiset revontulet. Syyskuun alkupuolella ruska kietoo kylän ja tunturit väriloistoonsa.

Kilpisjärven syksy lumoaa ja rauhoittaa

Syksy verhoaa tunturit ensilumeen. Lehti putoaa koivikosta ja maa jäätyy hiljalleen. Luonto esittelee taitojaan, milloin myrskysäillä, milloin taas kuulailla ja aurinkoisilla päivillä. Kylä vaipuu hetken hiljaisuuteen vilkkaan kesän ja ruskan jälkeen, mutta luonto elää muutoksen aikaa.

Kaamoksen taikaa

Syystalvella laskeudutaan kaamoksen taianomaiseen tunnelmaan. Tunturin peittää pysyvä lumipeite ja järville muodostuu jääkansi. Sydäntalvella pakkanen paukkuu ja revontulet loimuavat.

Kilpisjärven talven maalaukselliset maisemat

Kaamos vetäytyy tammikuun puolessa välissä ja valoa alkaa tulvia kylälle ja tuntureille. Kevättalvella aurinko jo lämmittää ja hanget kimaltavat. Kuutamoöistä, tähtitaivaista, taivaanvalkeista, lumimyrskyistä ja maalauksellisen kauniista maisemista on Yläperän talvi tehty.

Kohti Käsivarren Lapin kesää

Lumi peittää maan pitkälle kevääseen toukokuulle asti. Kevätkesällä lumet sulavat, purot solisevat ja joet tulvivat. Alkaa yötön yö. Luonto herää eloon talviunestaan ja pian on taas kesä, lyhyt ja ihana Lapin kesä.

Tervetuloa kahdeksan vuodenajan Kilpisjärvelle
ja Saivaara Mökeille!